Vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap.

slideshow

GiPSo

GiPSo vzw


Iedere ouder wil het beste voor zijn zoon of dochter. De zoektocht naar een geschikte 'plek' is, in combinatie met ellenlange wachtlijsten, voor heel wat ouders een niet aflatende bron van zorgen en stress. Vind je het als ouder belangrijk dat je zoon of dochter zijn eigen plek vindt? Dat hij/zij zo actief mogelijk deel uitmaakt van de maatschappij?

Waarom niet zelf het initiatief nemen?

De overtuiging dat aangepaste en betaalbare huisvesting in combinatie met gepaste ondersteuning een haalbaar doel is, inspireerde sociale ondernemers, ouders, Inclusie Vlaanderen, professionelen en academici om samen GiPSo vzw op te richten.

GiPSo vzw heeft als belangrijkste taak: initiatiefnemers die een project willen opzetten, begeleiden vanaf de aanmelding tot de opstart. Projecten kunnen zich richten tot wonen, dagbesteding of een combinatie van beiden.

Kies de juiste gps

De weg van concept tot realisatie is lang en kronkelig. Er zijn nogal wat splitsingen zonder wegaanduiding. Omleidingen zijn slecht aangeduid. Kortom, er komen zoveel zaken bij kijken dat je zonder professioneel navigatiesysteem je bestemming moeilijk bereikt. GiPSo vzw neemt je het initiatief niet uit handen, maar helpt je wel het einddoel te bereiken. De gemiddelde doorlooptijd van een project - van concept tot realisatie - is 5 jaar.

 


GiPSo kreeg bijzondere financiële steun van de overheid. Het GiPSo-project sluit naadloos aan bij het Perspectiefplan 2020 van de Vlaamse regering en het streven naar volwaardig burgerschap en inclusie.

__________________________________________________________________________________

Voor meer info kunt u contact opnemen met:

Dries Fonteyn, projectcoördinator GiPSo - gsm 0468 41 44 31


Bernadette Rutjes, voorzitter GiPSo - gsm 0497 54 98 89

 

Neem gerust een kijkje op de website van GiPSo voor meer uitleg:

http://www.gipso.be/

Of bekijk en like onze facebookpagina: www.facebook.com/gipso.be